Stuwkracht 10
A. Algemene gegevens
Soort organisatie:
Website adres:
E-mail:
Kvk:
RSIN:
Status:
Contactpersoon:
Adres:
Postcode:
Plaats:
Fonds
https://www.stuwkracht10.doopsgezind.nl
info@stuwkracht10.doopsgezind.nl
41222238
806092026
Actief
J. Lavooij
Elpermeer 27
1025 AA
AMSTERDAM
Stuwkracht 10 is een organisatie die behoort tot de Algemene Doopsgezinde Sociëteit in Nederland.
Deze Instantie is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.
De Algemene Doopsgezinde Sociëteit heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ANBI gekregen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke gemeenten en andere instellingen die tot dit kerkgenootschap behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is ook van toepassing op Stuwkracht 10.
Bestuur
Bestuursleden:
E. Van Dunné – voorzitter
H. Smit – secretaris
J. Lavooij – penningmeester
S.K. Dalmeijer – lid
Stichting Stuwkracht 10 is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41222238
Doelstelling
Stuwkracht 10, een doopsgezind initiatief, krijgt verzoeken om financiële hulp uit alle hoeken van de wereld en helpt onmiddellijk in plotseling ontstane noodsituaties, ‘stil’ en eenmalig.
Er zijn heel veel hulporganisaties. Waarom zou ik per se Stuwkracht 10 moeten steunen? U kunt anoniem helpen door een financiële bijdrage te geven. Uit solidariteit met hen. Houd 10% van uw belastbare inkomen vrij voor goede doelen en geef een deel aan Stuwkracht 10, voor mensen in (plotselinge) nood.
Verantwoording
De kosten van onze stichting bestaan uit bank- en portokosten, alsmede bescheiden secretariaatskosten.
De bestuursleden ontvangen geen beloning.
Het bestuur heeft besloten om het vermogen, dat grotendeels is ontstaan vanuit nalatenschappen, jaarlijks met ca € 10.000,- te laten afnemen. Deze afname wordt gebruikt voor uitkeringen.
Klik hier Verslag 2021
Klik hier Verslag 2022
Toelichting
Kerkgenootschappen en hun onderdelen zorgen in Nederland zelf voor de benodigde inkomsten voor hun activiteiten. Aan de kerkleden wordt elk jaar gevraagd om hun bijdrage voor het werk van de kerkelijke gemeente waartoe zij behoren.
Soms bezit de kerkelijke gemeente ook nog enig vermogen in de vorm van woningen, landerijen of geldmiddelen. Soms is dit aan de gemeente nagelaten met een specifieke bestemming. De opbrengsten van dit vermogen worden aangewend voor het werk van de gemeente.
Kerken ontvangen geen overheidssubsidie in Nederland, behoudens voor de instandhouding van monumentale (kerk)gebouwen of een specifiek project.
Een groot deel van de ontvangen inkomsten wordt besteed aan pastoraat, in de vorm van salarissen voor de predikant en eventuele kerkelijk werkers en aan de organisatie van kerkelijke activiteiten.
Daarnaast worden de ontvangen inkomsten ook besteed aan het in stand houden van de kerkelijke bezittingen, benodigd voor het houden van de kerkdiensten (zoals onderhoud, energie, belastingen en verzekeringen) en aan de kosten van de eigen organisatie (salaris koster, eventueel overig personeel, vrijwilligers) en bijdragen voor het in stand houden van het landelijk werk.
Onder lasten van beheer zijn opgenomen de kosten voor administratie en beheer van de kerkelijke bezittingen.
(bedragen zijn in Euro’s, tenzij anders vermeld)